Суспільство

У Носівці на Чернігівщині добудовують школу

*Актуально

У Носівській ОТГ, яку очолює представник «Нашого краю» Володимир Ігнатченко і де більшість у міській раді становлять представники цієї політичної сили, цього року посилено працюють над завершенням будівництва школи №5.

«Цього року маємо добудувати об’єкт. Роботами займається управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації. Ми зі свого боку активно долучаємося», – зазначили в Носівській міськраді. Адже нині школа увійшла до переліку об`єктів, визначених у рамках президентської програми «Велике будівництво» на 2020 рік.

Актуальними питаннями для завершення цього соціального об’єкта визначено проведення інвентаризації і визначення переліку будівельних робіт, врегулювання питань земельних відносин і забезпечення доступності закладу для людей з особливими потребами, впровадження заходів з енергоефективності, протипожежної безпеки та благоустрій території. Важливу роль у завершенні будівництва відіграє управління капітального будівництва облдержадміністрації.

Очікується, що школа відкриє свої двері для учнів 1 вересня, за парти в навчальному закладі сядуть близько 500 дітей. Будівництво школи у Носівці розпочалося у 1989 році. Вперше будівництво зупинили у 1997-му. Поновили – у 2001-му. Протягом восьми років – до 2009-го – звели будівлю та покрівлю, встановили вікна і двері, частково провели зовнішні електромережі. Втретє роботи відновили у 2011-му. Тоді їх мали б завершити, однак через відсутність коштів наступного року будівництво знову зупинили. Четвертий етап почали три роки тому – у 2016 році. У 2019 році представники управління капітального будівництва облдержадміністрації говорили про 90% готовність об’єкта.

Зараз у Носівській ОТГ працюють 10 шкіл, у них навчається 2,5 тисячі дітей. У центрі громади працюють 4 школи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button