Суспільство

У Носівці підтримали районний центр медико-санітарної допомоги

*Актуально

Депутати Носівської міської ради, де більшість становлять представники партії «Наш край» фінансово підтримали районний центр медико-санітарної допомоги. Як повідомила секретар Носівської міської ради Людмила Недолуга (обрана від «Нашого краю»), відповідне рішення схвалено під час чергової сесії міської ради.

За її словами, потреба у впровадженні програми фінансової підтримки виникла через необхідність ефективного фінансування розвитку системи охорони здоров`я за стандартами надання первинної медичної і невідкладної медичної допомоги жителям Носівської ОТГ. «З огляду на складну епідеміологічну ситуацію, що склалася в Україні в умовах поширення коронавірусної інфекції COVID-19, виникла потреба у фінансовій підтримці первинної медицини на території Носівської ОТГ», – пояснила Людмила Недолуга.

Депутати затвердили програму фінансової підтримки КНП «Носівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Носівської районної ради на 2020 рік.

«Фінансовому управлінню міської ради передбачити кошти на реалізацію програми, зважаючи на реальні можливості бюджету громади», – йдеться в тексті документа. Загалом цього року на підтримку первинної ланки медичної допомоги планується спрямувати понад 1 млн грн коштів міського бюджету.

На території Носівської ОТГ функціонують Носівська міська і Володьководівицька сільська лікарські амбулаторії загальної практики сімейної медицини, а також пункти здоров’я у п’яти селах. Штат Носівського районного центру ПМСД налічує 72 працівники, зокрема 17 лікарів і 28 середніх медичних працівників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button