Суспільство

У парку «Беремицьке» розмножилися врятовані волонтерами борсуки (Відео)

У парку «Беремицьке» на Чернігівщині розмножилися врятовані волонтерами і випущені в дику природу борсуки.

Про це повідомив менеджер із регіонального розвитку благодійного фонду «Беремицьке Біосфера» Ростислав Полушвайко.

«Минулого року разом із волонтерами київського притулку для диких тварин ми привезли до парку й випустили кілька особин борсука європейського. А зараз наші фотопастки, які реагують на рух, зафіксували, що тварини знайшли одне одного, розмножилися й утворили свою колонію. Для нас це важливо і дуже радує», – сказав Полушвайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині в завезених у дику природу турів народилося потомство

За його словами, борсук – тварина нічна, зазвичай займає якийсь пагорб і риє в ньому багато підземних ходів, довжина яких може становити багато кілометрів. Тож побачити борсуків складно. Фотопастка, встановлена на території парку, де оселилися тварини, зафіксувала щонайменше 4 барсуків, і це свідчить про те, що їх там уже чимало.

Запис із камери Полушвайко розмістив на сторінці БФ «Беремицьке Біосфера» у Фейсбуці.

Єдине, що хвилює працівників парку, додав менеджер, – щоб борсуків не зігнали з місця лисиці. Їх у «Беремицькому» багато, адже саме вони – головні вороги цих симпатичних всеїдних тваринок.

Парк природи «Беремицьке» розташований у Козелецькому районі Чернігівщини, його площа – близько 500 га. На території парку відтворюється первозданна природа, яка була в цих краях у V-X сторіччях (до утворення Київської Русі). Втілюючи ідею ревайлдингу (відновлення природи, притаманної тій чи іншій місцевості), працівники парку засаджують і заселяють територію тими видами рослин, тварин, птахів, комах, які утворять замкнений біологічний цикл прадавнього чернігівського Полісся. Водночас тут розвивають туризм.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button