Суспільство

У Понорницькій громаді відбувся фотопроєкт «Відселені війною» (Фото)

В українському вбранні, з посмішкою на обличчі та силою в очах. Нещодавно в Понорницькій громаді завершився фотопроєкт «Відселені війною». В ньому взяли участь дівчата та жінки, які через війну були змушені покинути рідні домівки та знайшли прихисток в цій громаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщину повертається спека: прогноз погоди на вихідні

«Мета цього фотопроєкту – це психологічне перезавантаження для жінок та дівчат ВПО, які проживають в нашій громаді. Ми хотіли, щоб вони відволіклись від проблем та побачили себе в якихось інших образах, відчули свою привабливість і красу. Також таким чином ми змогли популяризувати українську культуру, наші традиції. Мезинський національний природний парк нам надав для проєкту колекцію українського одягу, який зберігається в музеї, також збирали одяг по громаді. Учасниці були задоволені таким проєктом», — розповіла у коментарі Челайн голова ГО «Жінки Понорниччини» Тетяна Рощин.

Наразі в Понорницькій громаді проживає 78 сімей ВПО – це приблизно 280 людей.

З фотографіями проєкту вже можна ознайомитись в соціальних мережах на сторінках Понорницької громади. А незабаром в межах проєкту планують відкрити фотовиставку в просторі «Незламні», який діє в місцевому будинку культури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Оксана Замятіна

Фото взято з проєкту «Відселені війною»

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button