Суспільство

У Прилуках хочуть сортувати побутові відходи

На початку березня в Прилуках встановлять двадцять контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів. Комунальне підприємство «Послуга» розмістить їх на території сміттєвих майданчиків по вулицях 1-го Травня та Ярмарковій, а також у мікрорайоні 273-го кварталу. Окремі контейнери для скла, пластику і паперу буде легко відрізнити від тих, що не передбачають роздільного збору відходів, оскільки вони абсолютно прозорі.

Йдеться в повідомленні прес-служби Прилуцької міської ради.

Поки що це лише перші кроки для впровадження системи повного контролю над побутовими відходами, адже контейнери, у виготовленні яких, здається, немає нічого складного, насправді є високовартісним придбанням. На їх закупівлю депутатський корпус торік виділив 100 тисяч гривень. Цієї суми вистачило всього на двадцять контейнерів, а місто потребує щонайменше сотню.

На думку прилуцьких чиновників такі витрати потрібні, аби змінити психологію жителів і мати гарантію, що до бака з відповідним написом не потрапить інший вид відходів, запобігти розбиранню відсортованого матеріалу дрібними «приватними підприємцями».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button