Суспільство

У Прилуках хочуть створити академічний ліцей

У Прилуках можуть створити академічний ліцей.

Таке рішення прийняли депутати міської ради.

За словами представника управління освіти Ольги Колошко, це рішення має абсолютно декларативний характер. Це така собі заява про наміри та можливості та про те, що планується, в разі якщо реформа освіти розвиватиметься так, як заплановано, цей академічний ліцей у Прилуках створити на базі гімназії №5.

Та все ж наразі це лише плани на майбутнє, адже ця ситуація може реалізуватися лише з 1 вересня 2027 року, коли діти, які навчаються в НУШ, закінчать початкову школу, базову та підійдуть до 3-го ступеня освіти – профільного навчання.

Законом про освіту передбачено, що дана профільна освіта може розвиватися в старших класах у кількох напрямках. Один із них – це академічний ліцей, де діти отримуватимуть знання та підготовку до вступу у ВУЗ. Інший напрямок – це власне професійна освіта (коледжі, професійні ліцеї тощо). Як саме буде відбуватися відбір і набір до ліцею поки сказати складно. Ще немає багатьох підзаконних актів, навіть самого закону про повну загальну середню освіту. Він ще недіючий. Немає відповідного Положення про ліцей (академічний чи професійний).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

По матеріалам «Град Прилуки»

Ще статті по темі

Back to top button