Суспільство

У Прилуках сперечаються щодо дати святкування Дня міста

День міста прилучани відзначають 18 вересня – у день визволення Прилук від нацистських окупантів. Але вже не один рік поспіль тривають такі собі суперечки стосовно того, щоб розділити ці два дні. Існує думка, щоб у якомусь розумінні повернутися до історичних витоків, дійсно пов’язаних із містом, і таким чином відійти від подій Другої світової війни. Через це вкотре піднялося дане питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів святкує День міста

Як повідомила заступник міського голови м. Прилуки з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко, воно було порушене й на круглому столі з творчою інтелігенцією Прилук та на засіданні Громадської ради. В основному люди схиляються до думки, що День вигнання нацистських окупантів та безпосередньо День міста повинні бути двома різними датами. Власне розважальні заходи та концертні програми пропонують перенести ближче до кінця вересня – тобто об’єднати із Воздвиженським ярмарком. Тобто це може бути навіть не конкретна дата, а просто прив’язка до ярмарку.

На сьогодні ж іще не внесене рішення на розгляд міської ради щодо зміни Статуту. Тобто процедурно, якщо депутати погодять запропоновані зміни, то треба буде внести їх до Статуту. У іншому ж випадку, 18 вересня залишиться таким же днем, як і раніше.

Загалом, на думку Тетяни Фесенко, з даного питання ще можуть бути дискусії, різні бачення та в результаті різні рішення.

Джерело:  «ГП»

Ще статті по темі

Back to top button