Суспільство

У Прилуках відбувся благодійний показ фільму «Чорний козак»

21 травня о 18:00 в міському Будинку культури відбувся показ фільму «Чорний козак» з метою збору коштів для пораненого бійця Дмитра Краслянського.

Про це повідомили у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради.

«Чорний козак» — українська історична фентезі-стрічка 2018 року режисера Владислав Чабанюка. Сценарій до фільму базований на казці Сашка Лірника «Про вдову Ганну Шулячку, Чорного Козака і страшне закляття».

На показ до міського Будинку культури завітали директор проекту Микола Кулик, режисер стрічки Владислав Чабанюк, акторка Марина Юрчак, що виконувала головну роль у фільмі та наша землячка дизайнерка Олена Дідик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винахідник із Чернігівщини став актором документального фільму

Режисер назвав стрічку «перший народний фільм». Зазначив, що зйомки фільму «Чорний козак» проходили в Києві, Умані, Кам’янець-Подільському, а виробництво фільму тривало 10 років: з 2008 по 2018 рік. Зйомки фільму розпочалися ще 2008 року і тривали з перервами до 2013 року. Батальні сцени фільму було відзнято на полі біля села Легедзине Тальнівського району. Більшість акторів фільму — аматори, єдина професійна акторка що брала участь у зйомках фільму — Марина Юрчак. Зокрема чимало акторів масовки — це жителі села Легедзиного Тальнівського району та Піківцяна на Уманщині.

Коротка анотація:

Події фільму відбуваються у ХVII ст. Від чоловіка, котрий пішов на війну, красуні Ганні залишається лише перстень, шабля та донька. Ганна відмовляє численним женихам і самостійно веде господарство та виховує дитину. Але раптом починають відбуватися дивні речі — по ночах хтось приходить до обійстя і виконує найтяжчу роботу: оре поле, лагодить ворота…Ворожка дає Ганні зачароване яйце, здатне зробити її невидимою і дізнатися, хто приходить до неї уночі. Помічником виявився козак, вбраний в чорне. Ганна закохується в нього, але дізнається, що він проклятий сотником, бо заснув на чатах і козацьку сотню вирізали татари, лише він урятувався. Згодом татари нападають на село і захоплюють у полон українських бранців.

Ще статті по темі

Back to top button