Суспільство

У Прилуках виготовили рекордну кількість окопних свічок (Фото)

Прилуцькі поліцейські разом з волонтерами, освітянами, студентами та свічкарями виготовили рекордну кількість окопних свічок – 7524 штук за 12 годин. Це досягнення зареєстрували представники Національного реєстру рекордів України. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

До процесу волонтерства долучилися співробітники ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції, студенти та викладачі Прилуцького професійного ліцею, Прилуцького технічного коледжу, Прилуцького медичного коледжу та Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Івана Франка. Акцію ініціювали та організували представники благодійного фонду «10 гривень Прилуки».

Свічкарню організували у приміщенні Прилуцького професійного ліцею. Участь у ній взяли близько двохсот студентів. Весь необхідній матеріал для виготовлення таких потрібних для українських захисників свічок придбали волонтери.

«Окопні свічки дають можливість військовим підігрівати й готувати їжу, грітися, освітлювати бліндажі. Робити їх може кожен, потрібні лише бляшанка, картон і віск», — говорить начальниця сектору ювенальної превенції Прилуцького райвідділу поліції Тетяна Кузьменко.

Загалом, поліцейські, студенти та викладачі усього за 12 годин власноруч виготовили рекордну кількість окопних свічок – 7500 штук. Досягнення офіційно зареєстрували в Національному реєстрі рекордів України.

Тетяна Кузьменко розповідає, що нові навички студенти опанували легко. Діти працювали з наснагою та завзяттям, розуміючи, наскільки важливою й відповідальною є спільна праця. Тим більше, усвідомлюючи, що результати їх роботи допоможуть військовим виборювати нашу перемогу. Адже єдність та спільна праця є запорукою Перемоги.

Тож невдовзі готові свічки для побутових потреб захисників і захисниць України поїдуть на передову.

Ще статті по темі

Back to top button