Суспільство

У Прилуках знову возитимуть по місту за 4 гривні

У ході засідання виконавчого комітету, яке відбулося 25 квітня, не було встановлено навий тариф на пасажирські перевезення. Час виконання процедури погодження нового тарифу (що передбачено Законом України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”) завершився, а значить, з 26 квітня перевізники повинні здійснювати перевезення за тарифом, що був затверджений попереднім рішенням виконкому від 30.05.2017 р. №192: загальна вартість для населення 4 гривні та 2 гривні для пільговиків.

Про це повідомляє прес-служба Прилуцькоъ міськради.

Якщо перевізники звернуться до виконавчого комітету з іще однією тарифною пропозицією, розпочнеться нова процедура розгляду питання. Нагадаємо, що пункт 1.4.7 договору про право перевізників на введення тимчасового тарифу в разі підвищення вартості паливно-мастильних матеріалів понад 10% та підвищення рівня мінімальної заробітної плати було скасовано на засіданні 10.04.2018.р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заєць у ямі: дорожній креатив у Прилуках

На сьогодні за порушення пункту 1.3.8 договору між перевізниками та виконавчим комітетом й продовження надання послуги за тимчасовим тарифом 5 та 3 гривні, перевізники ризикують узагалі втратити право на перевезення загальноміськими автобусними маршрутами. Та, все ж, “старий” тариф на перевезення є економічно необґрунтованим, тому прилучанам слід бути готовими, що вартість проїзду через декілька місяців знову зросте.

Відповідно доручення міського голови робоча група за участі депутатів, членів виконавчого комітету, перевізників та незалежних експертів-економістів протягом місяця перевірить подані перевізниками розрахунки нових тарифів та зробить свої висновки.

Ще статті по темі

Back to top button