Суспільство

Втратили роботу та не виходять із дому: чернігівці розповіли, як на них вплинув карантин

Соціологічна група «Рейтинг» провела дослідження серед чернігівців. Жителі міста розповіли про своє ставлення до коронавірусу та про те, як змінилося їхнє життя з введенням карантину.

Так, 59% опитаних вважають, що загроза поширення коронавірусу в Чернігові є цілком реальною. Удвічі менше людей узагалі не вбачають такої небезпеки.

58% чернігівців вважають введені карантинні заходи цілком оптимальними, натомість 12% стверджують, що вони занадто суворі.

Також дослідження показало, що правил самоізоляції дотримуються здебільшого люди старшого віку та жінки. Серед усіх опитаних тільки 6% взагалі не виходять із дому. Втім, варто зазначити, що 42% полишають місце ізоляції лише раз на кілька днів. Є й ті, хто виходить із дому по кілька разів на день. Таких 20% жителів міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці щасливі, але вже менше довіряють місцевій владі – результати соцопитування від «Рейтингу»

91% опитаних підтримують обов’язкове носіння маски. 53% жителів міста забезпечені такими засобами захисту та часто їх одягають.

Переважна більшість жителів обласного центру, а саме 82%, підтримують рішення продовжити карантин до 24 квітня, а 70% згодні із забороною відвідувати парки, сквери та інші зони відпочинку.

Поділилися чернігівці й тим, як карантин вплинув на їхні джерела доходу. Так, 28% із тих, хто мав роботу до його введення, продовжують туди ходити. 16% працюють дистанційно. Майже стільки ж людей пішли у відпустку. А 2% чернігівців втратили роботу.

Опитування проводили серед повнолітніх жителів Чернігова із 3 по 7 квітня. Усього в ньому взяла участь тисяча жителів міста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button