Суспільство

У Прилуцькому районі схвалили програму харчування школярів

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» у Прилуцькій районній раді підтримали програму харчування дітей у школах і дитсадку, що у підпорядкуванні райради, наступного року.

Як повідомила депутатка районної ради від «Нашого краю» Лідія Шевченка, депутати ухвалили Програму харчування учнів у закладах загальної середньої освіти та у дошкільному навчальному закладі «Барвінок» с. Замістя на 2020 рік.

Як зазначила Лідія Шевченко, повноцінне якісне харчування має важливе значення для дитячого здоров’я і формування у школярів здорового способу життя. «Тому не можна переоцінити важливість організації харчування учнів у закладах освіти, дотримання фізіологічних та санітарних норм, забезпечення свіжими натуральними продуктами, формування у дітей у шкільні роки відповідального ставлення до власного здоров’я та вироблення навичок здорового способу життя, формування культури харчування», — пояснила вона.

76782167_446823246036712_1142360188615917568_n

Програма має кошторис понад 3 млн грн на рік і передбачає харчування дітей у 22 закладах середньої освіти Прилуцького району та у ДНЗ «Барвінок» с. Замістя. Упродовж наступного року за рахунок коштів районного бюджету передбачається безкоштовне харчування дітей-сиріт, дітей з особливими освітніми потребами, школярів із малозабезпечених родин, дітей учасників бойових дій, дітей внутрішньо переміщених осіб, а також школярів 1-4 класів. У дошкільному закладі безкоштовно харчуватимуться діти пільгових категорій, а для родин із трьома і більше дітьми встановлена знижка у розмірі 50% вартості харчування.

Очікуваним результатом програми стане охоплення безоплатним харчуванням понад 950 учнів району (більше 100 з них безкоштовно харчуватимуться у школах двічі на день).

Крім того, депутати під час сесії розглянули низку бюджетних питань, внесли зміни до цільових програм.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button