Суспільство

У Програмі медичних гарантій збільшено тариф на медичні послуги з реабілітації

На медичну реабілітацію у бюджеті Програми медичних гарантій-2021 передбачено понад 1,8 мільярда гривень. З 1 квітня тариф становитиме 7 тисяч 729 гривень.

У Програмі медичних гарантій медичну реабілітацію виділили в окремий напрям. І вперше передбачили на цей вид допомоги окремий бюджет. Ця медична послуга покликана допомогти людині у відновленні порушених чи втрачених фізичних навичок, та пристосуватися до нових умов життя після лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До переліку лікарських засобів у межах Програми «Доступні ліки» додали нові препарати

На медичну реабілітацію у бюджеті Програми медичних гарантій-2021 передбачено понад 1,8 мільярда гривень.

Тариф на медичну реабілітацію у Програмі медичних гарантій на цей рік збільшено на 1 175 гривень. З 1 квітня він становитиме 7 тисяч 729 гривень. Тариф визначається як глобальна ставка на місяць, яка враховує кількість пацієнтів, яким була надана відповідна медична допомога у минулому році. Через карантинні обмеження у 2020 році і, відповідно, зменшення кількості пацієнтів, до тарифу застосовуватиметься   коригувальний коефіцієнт.

Медичну послугу з реабілітації при захворюваннях у підгострому та відновному періодах пацієнти можуть отримати за трьома пакетами у 249 медичних закладах, 4 з яких приватні.

Зокрема, 212 медзакладів надають послуги з медичної реабілітації пацієнтам із ураженням нервової системи. 223 медзаклади надають такі послуги пацієнтам з ураженням опорно-рухового апарату. Немовлятам, які народилися передчасно, або з різними захворюваннями, впродовж перших трьох років життя надають медичну реабілітацію в 63 медзакладах.

Станом на сьогодні, НСЗУ виплатила медзакладам понад 1 мільярд 400 мільйонів гривень за надання пацієнтам послуг з медичної реабілітації.

Більше читайте на сайті НСЗУ.

Урядовий портал

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button