Суспільство

У районі П’яти кутів організовують круговий рух

Від 18 серпня 2018 на перехресті просп. Перемоги та вул. Олександра Молодчого змінюється напрям руху автотранспорту – на цій ділянці буде рух автотранспорту по колу.

Про це йдеться на сторінці у Facebook управління ЖКГ у Чернігівській області.

Відповідні зміни в організації дорожнього руху погоджено з патрульною поліцією.

Начальник управління житлово-комунального господарства Ярослав Куц пояснив, що насамперед рух по колу на цій ділянці необхідний, щоб можна було продовжити встановлювати тролейбусні опори посеред перехрестя – зараз їхню заміну та облаштування тролейбусної лінії проводить комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління».

У подальшому круговий рух сприятиме зменшенню швидкості автотранспорту, відтак це підвищить безпеку пересування пішоходів, велосипедистів та водіїв, а також дасть їм змогу почуватися впевненіше на дорозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Чернігова просіла частина дорожнього покриття

«Сьогодні вночі для того, щоб можна було встановлювати тролейбусні опори, нанесемо дорожню розмітку по колу й встановимо дорожні знаки «Рух по колу». Таким чином змінюється рух на П’яти кутах, і всім автомобілістам слід бути уважними, тому що від цього залежить безпека всіх учасників дорожнього руху», – завважив Ярослав Куц.

Він зазначив, що ремонт дорожнього покриття на П’яти кутах, тобто на перетині вулиць Олександра Молодчого, 1 Травня та просп. Перемоги, виходить на завершальну фазу. По закінченні цих робіт встановлять бордюрний камінь, а безпосередньо дорогу покриють суцільним шаром асфальтобетону. Після завершення всього комплексу робіт нанесуть постійну розмітку.

Наразі розмітка, яку зроблять цієї ночі, буде тимчасовою – її позначать тонким шаром.

Слід додати, що всі пішохідні переходи залишаться.

Нагадаємо: рух автомобілів на круговому перехресті здійснюється по колу, проти годинникової стрілки, тобто всі авто, незалежно від точки, до якої вони прямують, заїжджаючи на перехрестя, рухаються вправо.

Ще статті по темі

Back to top button