Суспільство

У річках на Чернігівщині прибуває вода

На сьогодні на водних об’єктах, що протікають територією Чернігівщини, зокрема, на Дніпрі, Десні, Снові та малих ріках спостерігається підвищення рівня води. Це фіксують працівники Держгідрометцентру та Деснянського басейнового управління водних ресурсів.

«На Дніпрі в районі Неданчичів від початку місяця рівень води піднявся на 34 сантиметри. На Десні в районі Новгорода-Сіверського – більше ніж на 60 сантиметрів, по Чернігову –  26 сантиметрів. Упродовж останнього тижня вода не дуже активно прибуває. За нинішніх погодних умов, коли вночі холодно, а вдень жарко, так і має бути.  На сьогодні всі річки перебувають у межах русел. Виходу води на заплави не відзначається. Не зафіксовано також підтоплень населених пунктів. Ситуація стабільна», – повідомив заступник начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Вадим Потапенко.

Чоловік також поділився з ЧЕline прогнозом цієї весняної повені. За його словами, найвищий підйом води в Дніпрі очікується в районі Дніпровського з 5 по 15 квітня. А на Десні – в районі Макошино і також у квітні.

«Очікується, що вода буде від 530 до 570 сантиметрів над нулем поста. Щоправда, виходу води на заплави не прогнозуємо», – зазначив Вадим Потапенко.

Про села Пекарівської сільської ради, що в Сосницькому районі, які нібито відрізані водою від інших населених пунктів, заступник начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів сказав, що причина не зовсім у повені.

«Села Пекарів, Синютин і Кнути розташовані на лівому березі Десни. З іншими селами району вони сполучаються через паромну переправу. Але оскільки зараз вода розливається, то неможливо під’їхати до того місця, де сідають люди на паром. Тож переправа не функціонує. Тому і виходить, що населені пункти умовно відрізані. Подібну ситуацію спостерігаємо і в Новород-Сіверському районі, де на Лівому березі Десни є кілька сіл, які користуються понтонним мостом. І коли рівень води піднімається, то до нього не можна під’їхати. Тому зв’язок цих сіл з іншими населеними пунктами ускладнений. Але щороку, знаючи про цю проблему, місцева влада вживає певних заходів, щоб люди не сиділи без хліба і медичної допомоги», – пояснив Вадим Потапенко.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button