Суспільство

У селі Коропської ОТГ будують водогін та нову водонапірну башту

Невдовзі жителі села будуть забезпечені якісною питною водою. Це на сьогодні є одним з пріоритетних напрямків Коропської громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Роботи проводяться за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Загальна кошторисна вартість проєкту складає 1 мільйон 339 тисяч гривень. Підрядник – приватне підприємство «Ліон-Мур».

У ході будівництва прокладуть 508 метрів водогону і встановлять водонапірну башту системи Рожновського висотою в 15 метрів і місткістю бака 15 кубічних метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збільшується територія Корюківської ОТГ

Потреба в будівництві нового водогону постала дуже гостро. Хоч село і знаходиться на березі Десни, але водоносний горизонт проходить дуже глибоко і тому населення користується водопроводом.

Аналіз однієї із свердловин, що забезпечує частину села водою, показав перевищення вмісту заліза у воді в декілька разів. Після підняття води до башти утворюється окис заліза. Ця вода має «металевий» присмак, для вживання мешканці відстоюють її та пропускають через фільтри. Значного результату це не дає, тому більшість використовують її лише в технічних цілях.

У результаті реалізації проєкту свердловину, де перевищений вміст заліза, відключать. На іншу свердловину з якісною водою встановлять нову водонапірну башту, тож ця хороша вода буде по всій водопровідній системі Вишеньок.

Джерело: сайт Коропської селищної ради

Ще статті по темі

Back to top button