Суспільство

У селі на Чернігівщини діти влаштували благодійний ярмарок і збирали кошти для ЗСУ

Війна вбиває. Війна несе розруху. Війна спопеляє мирні будні. Війна відбирає дитинство. Наші діти вимушені рано дорослішати. Вони пережили жахи ворожих обстрілів і авіанальотів, здригалися від гулу військової чужинської техніки, яка несе смерть. Вони знають що таке ховатися в підвалах і спати одягнутими. Вони більше не безтурботна малеча, поглинута дитячими забавками. Вони не мають змоги нормально навчатися в школі, нормально засинати під звуки улюблених казок — вони засинають під молитву про своїх найрідніших татусів, дідів, братів, які на кривавих фронтах нещадно б’ють ворога.

Саме тому повсюди, в усіх куточках країни, в містах, містечках і селах юне воїнство включається в справу наближення перемоги. Вони плетуть маскувальні сітки для військових, готують воїнам на фронт свої малюнки й подарунки-обереги, складають нехитрі посилки з найнеобхіднішим, збирають кошти для ЗСУ.

Ось і малеча з Пекурівки Городнянської громади на свято Покрови Пресвятої Богородиці влаштувала благодійний ярмарок, у ході якого зібрали понад п’ять тисяч гривень для ЗСУ. Ці кошти вони передали місцевій волонтерці Маші Мосі.

Джерело: Новини Городнянщини

Ще статті по темі

Back to top button