Суспільство

У селі на Чернігівщині хочуть назвати вулицю на честь Бориса Джонсона

Нині в області триває активний процес дерусифікації (перейменування топонімів, які містять російські або радянські пропагандистські елементи). В Сновській громаді створена робоча група з питань перейменування вулиць і провулків населених пунктів. Пропозиції стосовно очищення громади від ворожої «спадщини» надходять і від жителів сіл.

Наприклад, у селі Кучинівка пропонують перейменувати шість вулиць. Одну з вулиць хочуть назвати на честь прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. Таку ідею запропонував місцевий житель, депутат міської ради Павло Солодовник.

Також у селі можуть з’явитися вулиці Захисників Чернігова, Козацька, Затишна, Леоніда Тереховича, Полунична.

«Пропоную перейменувати ці вулиці: вул. Попудренка – на вул. Захисників Чернігова (в знак шани і вдячності за героїчну оборону міста від російських загарбників); вул. О. Кошового – на вул. Затишну; вул. Пушкіна – на вул. Полуничну (враховуючи регіональний кучинівський аспект – полуничний край); вул. Горького – на вул. Козацьку (з метою історичного вшанування і возвеличення козацької доблесті, окрім того – за історичними джерелами, неподалік Кучинівки в лісі є урочище Козакова Гора, там було поселення козаків); вул. Мічуріна – на вул. Бориса Джонсона (в знак вдячності прем’єр-міністру Великобританії за всебічну допомогу у війні проти російських окупантів); вул. 1-го травня – на вул. Леоніда Тереховича (з метою вшанування нашого земляка, видатного поета-дисидента, борця з радянським режимом). Також пропоную центральну площу села Кучинівка назвати «Площа Патріотична». Гадаю тут аргументація зайва», — зазначає Павло Солодовник.

Ще статті по темі

Back to top button