Суспільство

У селі на Чернігівщині хочуть забезпечити дровами незахищені категорії населення

Загальновідомо, що тепло в оселях у холодну пору року обходиться недешево, причому і в містах, і в селах. До того ж, якщо в містах опалення здебільшого централізоване, то в селах багатьом жителям доводиться думати, як запастися дровами. Причому за причеп дров, якого на зиму навіть в умовах жорсткої економії не вистачить, продавці просять про кілька тисяч гривень. А заробітків у селі – як кіт наплакав. Тож зазвичай чимало малозабезпечених пенсіонерів і багатодітних сімей на настання зими чекають із острахом.

Таку ситуацію добре розуміють зокрема в селі Іржавець, що на Ічнянщині. Тут навіть розпочали та планують продовжувати своєрідну соціальну акцію щодо забезпечення паливом місцевих жителів, які потребують такої допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Стольному, що на Менщині, мріють про простір для тренувань на вулиці (Фото)

«Прошу повідомити мене телефоном, повідомленням приватно чи залишити інформацію наступного змісту:

Хто з одиноких, малозабезпечених, багатодітних тощо потребує дров.

Упродовж літа ми разом зі СТОВ «Іржавецьке» продовжимо випилювання аварійних дерев, чагарників, сухостою і зможемо безкоштовно їх надати. Вже близько 20 сімей отримали допомогу», – написав у соцмережі Сергій Сирота, староста Іржавецького старостинського округу, що на Ічнящині.

Зрозуміло, що самотні пенсіонери й інші категорії населення, які опинилися у важких життєвих обставинах, інтернетом навряд чи користуються. Тож соцмережі – це радше додаткове джерело отримання інформації.

«Ми опитували соціальних працівників, що обслуговують немічних та інших, і завезли дрова всім, кого назвали. Я особисто відвідував бабусь. А тепер використаємо ще й соцмережі», – зазначає Сергій Сирота.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button