Суспільство

У селі на Чернігівщині музей і пам’ятник прославляють комуністичний режим (Фото)

В селі Володькова Дівиця Носівського району Чернігівської області, а це — Володьководівицький старостинський округ Носівської міської ради, є історико-краєзнавчий музей. Його експозиція висвітлює місцеву історію з позицій комуністичної ідеології та політики СРСР.

Як зазначають в Українському інституті національної пам‘яті в Чернігівській області, музейні експозиції безумовно повинні відповідати як їм, так і результатам досліджень української історичної науки незалежної України. І безперечно український музей не має права пропагувати російську фейкову версію стосунків між Військом Запорізьким на чолі з Богданом Хмельницьким і Московським царством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові розпочалась декомунізація залізничного вокзалу

Окрім того, у центрі села в публічному просторі досі знаходиться пам’ятник Миколи Кропив’янського. Нагадаємо, що цей уродженець Володькової Дівиці був колабораціоністом, воював, займаючи військові посади, на боці російського агресора проти Української Народної Республіки, був карателем – з 1921 року певний час очолював війська ВЧК України і Криму. Іншими словами, на його совісті злочини проти Українського народу та Української державності.

Так, цей пам’ятник безумовно підлягає демонтажу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button