Суспільство

У селі на Чернігівщині радянську стелу перетворили на сучасний арт-об’єкт

У центрі села Салтикова Дівиця Куликівської громади розташована велика цегляна стела. Вона тут ще з радянських часів і колись слугувала дошкою пошани для передовиків села. Часи змінилися, колгоспи вже стали історією, а стела лишилася.

Раніше місцеві майстри вже прикрашали її малюнками, але з часом фарба вигоріла і стела набула непривабливого вигляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Куликівській ОТГ встановлюють зупинки власного виробництва (Фото)

Минулого року на святі села прозвучала ідея оновити стелу і прикрасити новим малюнком. Був оголошений конкурс ескізів. Ідейним організатором і натхненником стала жителька столиці Надія Стецюра, яка має в Салтиковій Дівиці дачний будинок. Активно відгукнулися і жителі села, особливо діти, які власноруч допомагали розмальовувати стелу.

Працівники селищної ради провели підготовчі роботи, очищення та ґрунтування поверхні.

Ескіз малюнка на стелу нанесла київська художниця – засновник громадського проекту «Архітектурний доктор» Світлана Новик. Під її пильним оком і пензлем і народжувалась художня композиція.

Ось так гуртом і вдихнули нове життя у стару стелу. Днями роботи завершили і результат спільної праці тепер милує око жителів і гостей села.

62136635_1587813318017412_1303629003625594880_n

Центр Салтикової Дівиці відтепер прикрашає яскравий арт-об’єкт, на якому відтворені усі родзинки села – мальовнича Десна і озера, господарі боліт – чорногузи, луки і квітучі сади, колосисті поля, птахи, красуня-церква і чарівна дівичанка-трудівниця.

Джерело: https://www.uezd.com.ua (за матеріалами https://edumka.com)

Ще статті по темі

Back to top button