Суспільство

У селі під Черніговом кабінки для голосування розмістили біля вікон

У с. Ведильці Чернігівського району спостерігачі зафіксували факт неправильного розміщення кабінок для голосування, що суперечить нормам законодавства про таємне голосування. Про це повідомляє «Опора».

На дільниці №740818 (с. Ведильці Чернігівського району) три кабінки для голосування знаходяться біля вікон на першому поверсі будинку і сторонні особи можуть бачити, як виборці заповнюють бюлетені. Після зауваження спостерігача ОПОРИ голова комісії Ніна Коротич та секретар Тамара Колесник заклеїли вікна папером.

4ernihiv- 2019-03-31_kabinki2

Наталія Висіканець, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області, нагадує, що голосування на виборах є таємним: контроль за волевиявленням виборців забороняється ст. 7 Закону «Про вибори Президента України»: «Голосування на виборах Президента України є таємним: контроль за волевиявленням виборців забороняється. Фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування.)»

Ще статті по темі

Back to top button