Суспільство

У Семенівці кошти від продажу пам’ятника Леніну витратять на лапароскоп

*Актуально

У Семенівській ОТГ на Чернігівщині депутати «Нашого краю» підтримали закупівлю медичного обладнання для місцевої лікарні. Як повідомив секретар Семенівської міської ради Олексій Желтобрюх (представник «Нашого краю»), відповідне рішення схвалене під час чергової сесії міської ради.

За його словами, депутати внесли зміни до бюджету громади та виділили 700 тис. грн для придбання медичного обладнання для Семенівської центральної районної лікарні. Зокрема на закупівлю медичної апаратури будуть витрачені 220 тис. грн, що надійшли до бюджету від продажу бронзового пам’ятника Леніну, раніше встановленого в центрі Семенівки.

Олексій Желтобрюх уточнив, що за виділені кошти буде придбаний лапароскоп для лікарні, необхідний для хірургічних втручань і виконання медичних обстежень.

«Вартість обладнання – приблизно 1,5 млн грн. Міська рада виділила половину суми, з рештою обіцяють допомогти народні депутати та меценати», – розповів секретар Семенівської міської ради.

На його думку, це обладнання покращить якість медичних послуг у місцевій лікарні, воно є дуже важливим, зважаючи на віддаленість Семенівської громади від обласного центру.

Також під час сесії виділено додаткові кошти на закупівлю камер відеоспостереження для поліції та схвалено кілька важливих для громади програм.

Довідка: Семенівська ОТГ створена у жовтні 2017 року. Розташована на півночі Чернігівщині. Територіальна громада об’єднує 14 населених пунктів і налічує 14,5 тис. населення.55587667_867577573574999_380474170451951616_n

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button