Суспільство

У школах Чернігівщини викладатимуть твори сучасних письменників

Цього року у програму з літературного читання 2-4 класів додали 30 сучасних письменників.

Поки готується нова хрестоматія, волонтери спільно з Міністерством освіти вирішили популяризувати їх серед молоді – записали ролики. У них митці самі весело розказують про себе і свої книжки. А ще розкривають таємниці та секрети своїх творів учителям.

Тетяна Стус, Іван Андрусяк, Олеся Мамчич і Катерина Бабкіна – у роликах письменники  говорять про свої почуття, життєві принципи і показують дітям, що вони звичайні люди, чим заохочують до читання.

Поки ноу-хау, яке активісти розробили спільно з Міносвіти, випробовують діти з батьками вдома. Учителі  лише пробують експериментувати. Однак цей метод стане дуже ефективним для початкової школи, переконана одна з письменниць Тетяна Стус. І вчителі не повинні боятися цієї нової можливості.

А в Міністерстві уже тішаться першими позитивними відгуками педагогів. І хоч ідея з роликами виникла через те, що нових підручників немає, таку практику планують зробити постійною і масовою.

– Головна ідея полягає в тому, щоб діти любили читати, а щоб діти полюбили читати, необхідно, щоб їм було цікаво читати. Це для нас можливість підтримати вчителя в початковій школі, якому доводиться працювати з оновленими програмами, – розповідає Лілія Гриневич.

У планах створити цілу інтернет-платформу, де викладатимуть усі сучасні матеріали для навчання.

Джерело: Факти

Ще статті по темі

Back to top button