Суспільство

У школах Чернігова пройшли заняття з електробезпеки

Напередодні літніх канікул фахівці ПАТ «Чернігівобленерго» в усіх школах Чернігівської області провели заняття з електробезпеки.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі ПАТ «Чернігівобленерго».

2_250517_0

У доступній формі енергетики розповіли учням про електрику, її властивості, сфери застосування і, головне, можливу небезпеку в разі необережного поводження з електроприладами вдома й енергооб’єктами на вулиці.

На думку викладачів, такі заняття важливі для дітей, адже вони отримують знання, які знадобляться їм протягом усього життя.

За допомогою наочних посібників – пам’яток, плакатів, мультфільмів і презентації – енергетики розповідають про те, чому не можна підніматися на опори ліній електропередачі, робити там селфі, наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 10 метрів, проникати на території підстанцій і відкривати двері електроустановок.

1_250517

На кожній з електроустановок ПАТ «Чернігівобленерго» є попереджувальні знаки (обережно, напруга), вони вказують, що цей об‘єкт належить до об‘єктів із підвищеною небезпекою, а також номер телефону кол-центру 0 800 210 310 для своєчасного інформування про факти обірваних дротів, відкриті дверцята трансформаторних підстанцій та їх розукомплектування крадіями, інші випадки, що становлять загрозу життю людей.

Закріпили матеріал спеціальними плакатами-пам’ятками про правила електробезпеки, їх роздали всім школярам під час занять.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button