Суспільство

У школах Чернігова та області створили Цифрові освітні центри для навчання і дозвілля дітей

На базі шкіл у Чернігові створили чотири Цифрових освітніх центри для забезпечення доступу дітей до дистанційного навчання і позакласних активностей. Також по одному Центру відкрили в ліцеях Старого Білоуса, Михайло-Коцюбинського, Седнева та Десни.

Цифрові освітні центри працюють з понеділка по суботу з 9 ранку до 19 вечора за адресами:

м. Чернігів, школа №3, вул. Гетьмана Полуботка, 14 (Центр-укриття);
м. Чернігів, школа №12, вул.Доценка, 22;
м. Чернігів, школа №20, вул. Коцюбинського, 8;
м. Чернігів, школа №28, проспект Миру, 207-а;

смт Старий Білоус, Старобілоуський ліцей, вул. Київська, 2;

смт Михайло-Коцюбинське, Михайло-Коцюбинський ліцей, вул. Садова, 60;

смт Седнів, Седнівський ліцей, вул. Глібова, 12;

смт Десна, Деснянський ліцей, вул. Довженка, 34.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Задля самоповаги та справедливості: чому нині важливо перейменовувати вулиці і позбуватися радянської спадщини

Двері Центрів відкриті не лише для учнів цих шкіл, а й для всіх дітей громади.

Створені здебільшого на базі шкіл або вцілілих приміщень громад, Цифрові освітні центри мають на меті розширити доступ до освіти там, де школи постраждали від руйнувань та окупації. Це комфортно облаштовані класи зі зручними меблями, технікою (ноутбуками, планшетами, проєкторами), мінібібліотекою сучасної літератури, дидактикою, настільними іграми, матеріалами для творчості й дозвілля.

Окрім оснащення, кожен Центр має навчальне наповнення, яким опікуються тьютори: додаткові заняття з різноманітних предметів, психологічні тренінги, творчі майстерки. У Центр можна завітати як для самостійної роботи (підключитись до дистанційного навчання, зробити домашнє завдання, використовуючи технічні ресурси Центру, тощо), так і долучитись до занять за розкладом, який можна дізнатись у тьюторів Центру.

Сюди діти також приходять за атмосферою доброзичливості та безпеки: провести вільний час із друзями, зустріти нових друзів, пограти в настільні ігри, переглянути разом фільми та мультфільми, взяти участь у подіях до свят.

Центри чекають на дітей з 1 до 11 класу, Центр у Старому Білоусі також проводить активності для дошкільнят. Попередній запис не потрібен, достатньо прийти до Центру в його робочий час. Усі Центри забезпечені укриттям.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button