Суспільство

У січні на Чернігівщині зросли пенсії: у кого і на скільки

В Україні вже з січня поточного року підвищені пенсійні виплати окремим категоріям населення. Відповідні перерахунки проведені, зокрема, і на Чернігівщині.

Так, набавку у розмірі 9% до пенсії за віком отримають жінки, народжені у 1962 році, — тобто, яким цьогоріч виповниться 60 (за умови, що до цього їм не призначали будь-яку іншу пенсію).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонери віком 70+ отримають у 2022 році щомісячні доплати до пенсії

Також перераховано пенсії у зв’язку з втратою годувальника, призначені відповідно до частини четвертої статті 41 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”. З 1 січня мінімальний розмір пенсійної виплати у зв’язку з втратою годувальника кожному з непрацездатних батьків та дружині (або чоловіку) загиблого, померлого (зниклого безвісти), який брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході України, встановлено в розмірі не нижче 7800 гривень. У Чернігівській області середній розмір підвищення склав 1470,59 гривні (йдеться про 125 справ).

Ще одна категорія — ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, які отримують пенсії з інвалідності  внаслідок захворювання, пов’язаного з виконанням цих робіт. У результаті перерахунку такі виплати підвищено для 406 осіб. Середній розмір підвищення склав 2677,15 гривні.

Нагадаємо, що січневі перерахунки проведено автоматизованим способом — звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно.

За повідомленням Головного управління
Пенсійного фонду України в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button