Суспільство

У січні в Чернігові побито три температурні рекорди

Усі знають, що погода – панянка примхлива і непостійна. Зокрема, вчора і позавчора, 24 і 25 січня, чернігівські синоптики фіксували температурні рекорди зі знаком +.

«25 січня абсолютний максимум температури повітря, який утримувався в місті Чернігові з 1990 року 5,2 градуси був перевищений. Стовпчики термометрів піднялися до 6,8 градусів із позначкою +», – йдеться в повідомленні Чернігівського обласного центру з гідрометеорології.

Журналісту ЧЕline синоптики розповіли, що рекорди трапляються, бо останнім часом глобальне потепління призводить до аномального коливання температури повітря.

«У нинішньому січні відбулися три рекорд. Перший був 1 січня, другий і третій, відповідно, 24 і 25 січня. Були перевищені максимальні температури, які до цього були зафіксовані», – зазначають метеорологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на вокзалі небайдужі люди годують безхатьків і нужденних безкоштовними обідами

Щоправда, в найближчі дні нових температурних рекордів не прогнозують.

«Завтра, 27 січня, буде хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, вдень подекуди невеликі опади, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний 7-12 м/с. температура вночі від нуля до мінус п’яти. Вдень мінус один – плюс чотири.

28 січня очікується погіршення погодних умов, пов’язане з черговим південним циклоном. Тому часом будуть опади вночі значні.

29 січня очікуємо невеликі опади переважно у вигляді снігу та мокрого снігу. Подекуди ожеледь, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах іноді ожеледиця. Вітер північно-західний із переходом на південно-західний 7-12 м/с. Температура протягом доби мінус три – плюс два градуси.

30 січня вночі невеликий сніг, вранці без істотних опадів. Температура вночі 3-8 морозу, вдень 0-5 морозу», – поділилися прогнозом синоптики.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button