Суспільство

У Сновській ОТГ розповіли про долю найбільшого в Україні Ілліча

Днями в Семенівці з молотка продали демонтований пам’ятник Леніну. Своєї долі чекає і 12-метровий вождь у Сновську.

Як розповів журналістам ЧЕline голова Сновської ОТГ Олександр Медведьов, зараз пам’ятник дбайливо охороняють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині бронзового Леніна продали на аукціоні

За результатами проведеного аналізу було визначено, що він складається з трьох частин. Верхня – найкрасивіша – з більш-менш нормального сплаву, що не ржавіє, нижня частина – найміцніша. Але скільки він коштує – незрозуміло. Щоб оцінити його вартість, треба точно визначити, з якого він металу.

«Виявляється, пам’ятник не стоїть на балансі ні в будинку культури, на чиїй території він стояв, ні у міській раді», – зазначає Олександр Медведьов.

На виручені від продажу вождя кошти у Сновську планують облагородити місце, де він стояв. Є різні ідеї, наприклад, побудувати фонтан чи встановити якусь скульптуру, як варіанти – Героям Небесної сотні чи АТО.

«Наразі на нього немає ні ціни, ні механізму, як його продати. Хочеться продати його юридично вірно. Можливо, семенівці щось підкажуть, адже вони пройшли цю процедуру», – зазначає  голова Сновської ОТГ.

Також проблему становить оцінка вартості, адже не хочеться продати за безцінь. Та попри це, як сказав голова Сновської ОТГ Олександр Медведьов, пропозиції щодо купівлі вже є.

Ще статті по темі

Back to top button