Суспільство

У Сновську почали процес перейменування вулиць із російським «шлейфом»

У зв’язку із збройною агресією російської федерації проти держави Україна та всього українського народу вирішено перейменувати топоніми, що містять російські або радянські пропагандистські назви з метою якнайшвидшого подолання наслідків російського імперського минулого і збереження національної культурної спадщини та історичної пам’яті нашої держави.
У середу міський голова Олександр Медведьов провів перше засідання робочої групи з питань перейменування вулиць і провулків Сновщини. До групи увійшли начальник відділу культури і туризму Наталія Добненко, історики, юристи, депутат, краєзнавці та члени Молоджіної ради.
Переглянувши перелік всіх вулиць і провулків міста і зробивши аналіз всіх назв, які пов’язані із державою – агресором, як такі, що не відповідають нормам Закону, було вирішено перейменувати майже 40 об’єктів топоніміки у місті.
284157617_128021946538904_5982818390068821973_n
А саме: вулиці Гагаріна, Гомельська з провулком, Горького, Декабристів, Добруська, Доватора з провулком, Жовтнева з провулком, Жореса, 1-го Травня з провулком, Калініна з провулком, Заслонова, Короленка, Лермонтова, Маяковського, Некрасова. Н.Сагайдак, Островського, Осипенко, Панфілова, П.Комуни з провулком, Попудренка, Пушкіна, Суворова, Чехова, Чкалова, Якуба Коласа, Янки Купали, 30 років Перемоги, 50 років Перемоги, провулки Гастелло, О.Кошового та О.Матросова.
Сновьска міська рада розпочала збір пропозиції щодо нових назв зазначених вулиць та провулків міста Сновськ.
Пропозиції просимо надавати до 27 червня 2022 року включно, заповнивши відповідну гугл-форму: https://forms.gle/2Ub6wkYtxeBiTzmW8
Від однієї особи можна подати лише одну пропозицію з її обов’язковим обґрунтуванням.
Міська рада також приймає пропозиції у вигляді колективної заяви від жителів вулиці, яка є в переліку на перейменування.
Щодо перейменування вулиць по селах громади, то вирішено обговорити це питання на наступному засіданні робочої групи. Збір по селах пропозицій нових назв вулиць проводитимуть старости і передадуть їх у письмовому вигляді до міської ради на обговорення.
Джерело: Сновська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button