Суспільство

У Сосниці наводить красу ландшафтний архітектор-дослідник зі столиці (Фото)

Кожен населений пункт на Чернігівщині чимось особливий. Зокрема чимало чеснот має Сосниця. Про багато локацій із сосницьким колоритом ЧЕline вже розповідав. Нині ж – про ще один цікавий факт. Над тим, аби надати селищу ще більш привабливого вигляду, працює талановитий ландшафтний архітектор-дослідник із Києва Людмила Кликова. Погодьтеся, фахівці такого рівня є не в усіх громадах.

До речі, журналістський десант ЧЕline прибув до Сосниці, коли один із дизайнерських задумів якраз втілювали в життя. Як зазначила Світлана Пастушенко, секретар селищної ради, у сквері Олександра Довженка робили «зачіски». Тобто косили траву, надаючи парку охайного та затишного вигляду.

А взагалі столичний спеціаліст серйозно взялася за оновлення центру селища. Неозброєним оком зміни на краще помітні у сквері Олександра Довженка, дитячому сквері, що біля поліклініки, та на інших локаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селищі на Чернігівщині можна провести ритуал, який сприяє втіленню мрій про сім’ю і народження дітей (Фото)

«Людмила Кликова разом із чоловіком приїхали до нашого селища, аби бути подалі від столичного мегаполісу. А оскільки вони – люди ініціативні, то почали виявляти цікавість до нашого тутешнього життя. Спершу її не сприймали, бо місцеві люди зазвичай до чужаків прохолодно ставляться. Але вона показала себе у справі – спершу добре зарекомендувала себе на невеличкому проєкті.

У 2019 році ми розробляли стратегію частини тодішньої територіальної громади, вони активно брали участь у процесі. І потроху ми почали одне одному довіряти, співпрацювати та комунікувати. Людмила Кликова – цікава людина з цікавою філософією», – у коментарі для ЧЕline зазначив Андрій Ткач, начальник відділу економічного розвитку селищної ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button