Без цукру, солі та сосисок: презентували оновлене шкільне меню
Нове меню для шкільних їдалень презентували в Києві. Воно налічує 160 позицій. Це і такі традиційні українські страви, як полтавський борщ, банош, шпундра, а також популярні страви різних кухонь світу, як-от: пудинг, синабон, лобіо та бефстроганов.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівській громаді 101-річна жінка готує смачнючі вареники (Фото)
Нові Норми та Порядок організації харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку почнуть діяти з 1 вересня 2021 року.
«Глобальна мета таких змін — це зміна культури харчування загалом. Працював над тим, щоб страви, які запропонують дітям у шкільних їдальнях, були одночасно і смачними, і гарними на вигляд», – каже ідеолог проєкту CultFood, шеф-кухар Євген Клопотенко.
Розроблений раціон — дуже різноманітний, а тому меню повторюватиметься не раз на два тижні, як це було раніше, а раз на місяць. Зменшення рівня цукру і солі буде поступовим — здійснюватиметься протягом півтора року, в три етапи. У деяких стравах цукри замінять на природні — наприклад, у компоті солодкий смак додаватимуть родзинки. А для дітей, які мають відповідні рекомендації лікарів, запропонують спеціальні безглютенові позиції.
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv
Джерело: НВ.UA