Суспільство

У Сосниці облагороджують пам’ятний знак воїнам-афганцям (Фото)

У Сосницькому парку Слави розпочалася реконструкція пам’ятного знака воїнам-афганцям, повідомляє на своїй сторінці у Facebook журналіст Сосницької районної газети «Вісті Сосниччини» Олена Кузьменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині відкрили пам’ятник «Борцям за Незалежність»

Як розповів голова Спілки воїнів-інтернаціоналістів Станіслав Шмотько, на одному із зібрань Спілки вони вирішили замінити нинішній скромний знак на більш виразний, красивий. Спільними зусиллями було знайдено спонсорів цього проєкту. По десять тисяч гривень на оновлення пам’ятки виділили Сосницькі РДА та селищна рада, десять тисяч – сільгосппідприємства, які користуються землями громади, певну суму також внесли члени Спілки. Сам пам’ятний знак уже виготовлений і після облагородження пам’ятного місця його буде встановлено.

Реконструкцією займається сосничанин, воїн-афганець Олександр Коробкін, йому допомагають його побратими та працівник з бригади з благоустрою нашого містечка Олександр Ярош.

Начальник Сосницької дорожньо-експлуатаційної дільниці Леонід Титаренко забезпечив ентузіастів щебенем. Він, де речі, теж воїн-інтернаціоналіст. Сосницька селищна рада надала для місця реконструкції тротуарну плитку. Подібна плитка вже завезена і до пам’ятника чорнобильцям Сосниччини.

Після закінчення робіт біля знака воїнам-афганцям майстер із відновлення Олександр Коробкін облагороджуватиме місце біля знака героям-чорнобильцям, а члени Сосницької організації «Союз. Чорнобиль. Україна» нададуть суттєву допомогу в цій благородній справі.

99131962_840049886507826_6890820563057508352_o

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button