Суспільство

У Сосницькій громаді власними силами відкрили відділення міграційної служби

У Сосницькій громаді наприкінці минулого року запрацювало відділення міграційної служби, яке закрили на початку 2023 року. Жителі громади, аби оформити ID-картку та закордонний паспорт, були змушені їздити до інших міст, зокрема найближчими були Мена та Корюківка. Тепер ці документи можна оформити і в громаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині триває відновлення дитсадка «Лісова казка»: проводяться внутрішні демонтажні роботи

«Скільки я себе пам’ятаю, в нас був паспортний стіл, проте минулого року його закрили. І люди були змушені кудись їздити, аби отримати паспорти державні та закордонні. Влітку ми відновили роботу РАЦСу, аби люди могли отримувати потрібні довідки. А нещодавно запрацювало і відділення міграційної служби. Допоміг відновити роботу німецький фонд GIZ. Вони допомогли нам з обладнанням – це приблизно 480 тисяч гривень. З місцевого бюджету було виділено орієнтовно 180 тисяч, які пішли на придбання і встановлення захищеного каналу зв’язку, придбання ліцензійного програмного забезпечення», – прокоментував для ЧЕЛАЙН голова Сосницької ТГ Андрій Портний.

Наразі послугою отримання паспорта в Сосниці вже скористалися 40 мешканців громади.

«Люди дуже задоволені, що тепер ця послуга знову з’явилась в Сосниці. Оскільки це зручніше для жителів громади», – додає голова Сосницької ТГ Андрій Портний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалась Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button