Суспільство

В Україні відмінять використання по батькові

В Україні пропонують скасувати використання по батькові, оскільки вважають його рудиментом Радянського Союзу.

Як стало відомо, все більше людей закликає політиків скасувати використання по батькові. Таким чином, крім зручності в спілкуванні, Україна нібито стане ближчою до Європи.

“Ми відхрестилися від російського впливу, рухаємося до Європи, навіть у Казахстані вводять латиницю, щоб дистанціюватися від Росії. Навіщо ці Івановичі, Христофоровичи? Чому не пан Ігор, або пан Богдан, або пані Катерина? Красиво, сучасно, своєчасно!”, – пишуть у соцмережах ініціатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкрили новий Паспортний центр

На думку кандидата історичних наук Ігоря Чорного, сьогодні по батькові поступово стає рудиментом, без якого можна обійтися, як це відбувається в більшості європейських країн. Історики стверджують, що на даний час, коли крім прізвища у всіх базах даних даються і дати народження, без по батькові можна абсолютно спокійно обходитися.

Однак, до тих пір поки по батькові не буде скасовано на державному рівні, вписувати у паспорт його обов’язково. У паспортному столі розповіли, що чоловік може змінити ім’я або прізвище, проте відмовитися або змінити по батькові зараз він не має права.

Ініціатор законопроекту щоло скасування по батькові Валерій Пацкан пояснив, що плутанини, якої багато хто боїться, не виникне.

“У нас були прецеденти – іноземці навіть без прізвища приходили, з документами, оформленими за законами своєї країни. Питання лише в тому, щоб не втратити ідентифікацію людини. Якщо людина прийшла і сказав, що він – Іванов Іван без по батькові, потрібно переконатися в тому , що Іванов Іван без батькові існує в природі і даний громадянин це саме він”, – пояснив політик.

Відзначимо, що на сьогоднішній день широке розповсюдження по батькові мають в арабському, ісландському, монгольському, східнослов’янських та болгарською мовами. Країни Європи по батькові не використовують.

Джерело: Prostonews

Ще статті по темі

16 коментарів

  1. Боюсь подумать, что будет дальше…

  2. Ми йдемо в Европу, Але чомусь знаходимось у жо,,,,

  3. Це дурні ініціативи. Як історично склалося так і повинно залишатися. Грошей хочуть більше здерти за виготовлення документів. Зроблять, а потім вирішать, що це була помилка і давай знову переробляти документи..,

  4. Абсурд!!!и нарушение конституционных прав!! Шоб вы сдохли,от души желаю!!!

  5. На будь чому лиш би здерати гроші. Те що люди не мають що їсти , то нічого,лише аби були пани

    1. правда ваша. Видно, нема чим зайнятися. Люди перетворюються в рабiв в тiй Европi. а тут основна проблема — по батьковi вiдмiнити. I не треба тут брехати. що це рудименти Радянського Союзу. Бо я памятаю свого дiда котрий завжди називав людей хто був набагато старший вiд нього по-батьковi. Так було заведено. I на Волинi панами нiхто нi в якi часи нiкого не називав. Це галiцiяки чокнутi звикли бути рабами в австрiякiв та полякiв i думають. що це дуже гарно i добре. Правду хтось iз дописувачiв написав- щоб ви здохли. все воду мутите. Iдiоти.

    2. Це не Україна зійшла з ума,а ті що сидять у верхах.Різницю відчуваєш?

  6. Сейчас самое главное А ЭТО важно!!!надо выяснить от куда вот эти все дерьмовые инициативы приходят???понятно ,что у хохлоскот ума небыло и нету такую хеню придумать значит это смотрители с Америки сидящие в Украине подкидывают через укрохолуев которых взяли на работу в различные «программы»вот такие «идейки».Одно опытно ,что майдан как яд который разлили действует отравляющее на страну!

  7. Треба думати як відкривати рентабильне виробництво, щоб Україна змогла прогодувати себе і не дивитися на подачки євросоюзу! Замість того, щоб працювати над такими важливими питаннями, ставиться питання, чи використовувати по батькові чи ні. Ви самі себе чуєте, чи зовсім уже дах поїхав, європейці?

  8. Цікаво, ким такі ініціативи підтримуються? Я от, щоб заробити гроші на сім’ю, змушений їздити то до Європи, то до Москви. У нас, на Україні, дуже хороша земля і люди роботящі. А ми живемо так бідно! Значить щось у нас не так?! А що? Що привело до такого плачевного результату? Тільки одне: безглузде, неправильне і необдумане управління державою. Замість того, щоб працювати, оті дибіли роблять так, що люди, замість того, щоб жити на своїй рідній землі, змушені десь їхати у пошуках заробітку! І то не я один такий, нас мільйони. Ми дивимось якою дурнею займаються отакі ініціатори… А зараз вони хочуть, щоб я своїй сусідці,якій 89 років, замість Ганни Микитівни сказав пані Ганю? Вона пані не була ніколи, бо пенсії ні на що не вистачає, а люди їй помагають, хто молока принесе, хто хліба спече і дасть. І для всіх вона Ганна Микитівна, людина, яка пережила війну і не має на хліб. Не пані…

  9. Це ми люди винні в усьому бо допустилисме таке б@тво, і дали дозвіл євреї нами колотити. У верховнуй раді жодного патріота, а лише одні ідіоти(для себе вони не дурні), а от нам капут буде:)

    1. А далі кожному бирку у вухо із номером.?????

Back to top button