Суспільство

У Сосницькій ОТГ планують розвивати підприємництво та ремонтувати дороги

*Актуально

Депутати Сосницької селищної ради від «Нашого краю» долучаються до активних кроків із розвитку громади. Про це повідомила депутат селищної ради Ніна Смаглюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три громади Чернігівщини придбають власний міні-асфальтний завод

За її словами, в Сосниці одне з підприємств планує розширити свою діяльність і має намір викупити земельну ділянку. «Це питання потребує подальшого вивчення, тому депутати їздили до Києва, щоб докладніше ознайомитися з діяльністю підприємства, де розташований основний офіс», – зазначила Ніна Смаглюк. Вона наголосила, що депутати від «Нашого краю» переконалися: підприємство успішно працює, крім того, досягнуто домовленостей про місцеву реєстрацію та сплату податків у Сосницькій ОТГ.

«Це важливі чинники, що впливатимуть на рішення депутатів щодо продажу земельної ділянки», – зазначила Ніна Смаглюк.

Крім того, Сосницька ОТГ планує з сусідніми Корюківською та Коропською ОТГ придбати асфальтний міні-завод. Сторони вже підписали договір про співробітництво територіальних громад щодо реалізації спільного проекту «Поліпшення дорожніх умов та транспортного обслуговування населення громад Сосницької, Коропської селищних рад та Корюківської міської ради».

Цей договір, зокрема, передбачає закупівлю пересувного міні-асфальтного заводу (машина для ямкового ремонту), що дасть можливість виконувати ремонти доріг власними силами та коштом. До того ж, буде суттєва економія, адже вартість доставки асфальту, вартість послуг зовнішніх  фірм і компаній є досить високою.

         Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button