Суспільство

Сахневича «звільнили» в інтернеті – чи писав заяву заступник Куліча?

На початку тижня деякі чернігівські й ніжинські інтернет-ресурси оприлюднили інформацію, що перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич написав заяву про звільнення. Мовляв, це була негласна вказівка Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Усе через те, що Сахневич неуважно слухав главу уряду під час селекторної наради щодо підготовки до нового навчального року. Саме тоді прем’єр наказав чернігівському чиновнику змінити роботу.

Тим часом на офіційному сайті облдержадміністрації жодних кадрових розпоряджень не оприлюднювали, а Леонід Сахневич значиться першим заступником голови ОДА. Більше того, він ходить на роботу і працює, як і зазвичай. Принаймні, так стверджують деякі працівники облдержадміністрації.

То писав Сахневич заяву чи ні? ЧЕline вирішив розібратися. Скажемо одразу: тема виявилася «таємницею за сімома печатями».

Першим, до кого звернулися по коментар, був директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю ОДА Андрій Подорван. Він відповів, що підтвердити чи спростувати інформацію не може. Нічого з цього приводу не змогли сказати і в приймальні Сахневича.

Начальник управління з роботи з персоналом апарату облдержадміністрації Олексій Хоменко теж пояснив, що інформацією не володіє, бо в кадровому відомстві жодних  офіційних документів немає.

Розпитати про долю свого першого заступника хотіли голову облдержадміністрації Валерія Куліча. Він від коментаря не відмовився, але весь час, коли ми йому телефонували, був зайнятий, тож спілкування не склалося.

Єдиними, хто пролив хоч якесь світло на ситуацію, виявився прес-секретар голови ОДА Андрій Потапенко.

Він зазначив, що наразі всі публікації, які є в інтернеті, по своїй суті є чутками, бо не підтверджені жодними офіційними документами. А щодо заяви, якщо вона, звісно, є, то її для звільнення чиновника такого рівня, як Сахневич, замало. Одноосібно голова облдержадміністрації такого рішення ухвалити не може, адже на це потрібні три погодження.

Натомість сам Леонід Сахневич в останній розмові з ЧЕline зазначив, що до нашого видання в нього не лежить душа, бо ми його так «прославили», що хоч із Чернігівщини виїжджай.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

 

Ще статті по темі

Back to top button