Суспільство

У Сосницькому районі розправив крила «Веселик» (Фото)

Лише чотири місяці знадобилось Чорнотицькій територіальній громаді, що в Сосницькому районі, аби перетворити колишнє приміщення сільської ради на яскравий і затишний дитячий садочок.

Після його урочистого відкриття, що відбулося вчора, 3 серпня, понад два десятки хлопчиків і дівчаток уже почали освоювати нову територію.

Нинішньої події місцеві жителі очікували майже два десятиліття. Тим часом дітей у селі більшало, і потреба у відкритті дошкільного закладу стала нагальною.

— Садок для нашого села був конче необхідний, — коментує подію сільський голова Чорнотичів Олександр Ященко. — Приміщення старого за останні двадцять років розвалили та розібрали, а дошкільнят у нас сьогодні чималенько – аж 52. Щоправда, до дитсадочку підуть лише від трьох років і старшенькі. Коли ж постало питання з приміщенням під дитсадок, сільрада поступилася своїм, а ми з працівниками перейшли в інше. Нам вистачить, а діткам тут буде краще. Ще один плюс – створення нових робочих місць, що в наш час не менш важливо.

-Дитсадок розрахований на 30 місць. У ньому поки що буде одна різновікова група. Умови для дітей створили комфортні, — запевняє директор садочка Наталія Кардаш:

— У нас гарні кімнати. Самі робили ліжка, роздягальні. Все вручну. Нам дошку просто дали, і хлопці все самі зробили. Діткам тут буде дуже гарно. І батьки, й односельці, всі жителі села допомагали, і депутати, й адміністрація. З району до свята нам подарували пральну машину.

Загалом спорудження дитсадка коштувало селу близько 65 тис. грн. І головне – обійшлись без жодної державної підтримки. Єдине, в чому допомогла чорнотичцям районна влада – це замінила вікна в деяких приміщеннях, і то на вживані. Відтак, своїм прикладом місцева громада довела, що вона цілком самодостатня і здатна об’єднатись довкола доброї справи. А взагалі Чорнотичі цілком відповідають статусу перспективного села. Адже в ньому живе достатньо молоді, про що свідчить як кількість дошкільнят, так і дітей старшого віку: в місцевій загальноосвітній школі на сьогодні понад 90 учнів.

Тож «Веселик» (так у народі ще називають лелеку, а біля приміщення садочка як символ на стовпі звила гніздо родина лелек) вирушив у путь. І є надія, що він обов’язково розправить широкі крила та збере під ними всю чорнотицьку малечу.

Ще статті по темі

Back to top button