Суспільство

У соцстраху пояснили, чому затримують лікарняні

На Чернігівщині почали затримувати виплати за лікарняними листками. З такими скаргами до редакції ЧЕline звертаються читачі з різних куточків області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електронні лікарняні: про хворобу пацієнта знатимуть і роботодавці, і страхувальники

По роз’яснення ми звернулися до керівника Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Чернігівській області

«Сьогодні дефіцит фонду становить десь понад півтора мільярда гривень. Цими обставинами і спричинена затримка з оплатою лікарняних листків», – зазначає Володимир Нашиванько.

Наразі йде оплата за лікарняними листками, що надійшли в третій декаді.

«Ситуація спричинена різними чинниками, зокрема і збільшенням мінімальної заробітної плати. Також, окрім коштів, які йдуть на виплату за тимчасовою втратою працездатності, фонд фінансує і щомісячні виплати потерпілим на виробництві, щомісячні стабільні виплати, і їх треба виконувати, адже там люди просто з тих грошей живуть», – розповідає керівник управління.

Володимир Нашиванько наголошує: якщо фонду не буде якимось чином виділено допомогу чи кредитування, то самотужки фонду дуже складно буде вирішити питання цієї заборгованості.

«На сьогодні вона не збільшується, але й не дуже скорочується. Всі надходження до фонду формуються від частки єдиного внеску, з якого передається відсоток, що належить фонду, але все, що надійшло, витрачається. І це ще добре, що у літній період менше хворіють», – зауважує Володимир Нашиванько.

Ще статті по темі

Back to top button