Суспільство

У Сухополов’янській ОТГ затвердили генеральний план

*Актуально

У Сухополовянській ОТГ на Прилуччині затвердили Генеральний план громади. Як повідомив депутат сільської ради від політичної партії «Наш край» Сергій Цибенко, відповідне рішення ухвалили під час чергової сесії, засідання якої через коронавірус відбулося в онлайн режимі.

«Фракція «Наш край» підтримала прийняття Генерального плану населених пунктів Сухополова, Полова, Пирогівці та Ярова Білещина», — сказав Сергій Цибенко.

Він уточнив, що робота над розробкою документа тривала три роки. Генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для розуміння довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту. Проект був розроблений з урахуванням державних вимог та інтересів територіальної громади, містить принципові рішення щодо функціонального призначення території населених пунктів Сухополов’янської ОТГ.

Сергій Цибенко підкреслив, що без генерального плану неможливий подальший розвиток громади, здійснення забудови її території. На його думку, проблемним питанням для жителів ОТГ було виділення майже 2 га території із лісовим масивом, що наразі огороджена парканом. Як вдалося з’ясувати у процесі прийняття генплану, ця земля була виділена рішенням Прилуцької РДА ще у 2011 році.

Також «Наш край» підтримав встановлення місцевих податків та зборів на території Сухополов’янської сільської ради на 2021 рік.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button