Суспільство

У в’язницях Чернігівщини знайшли низку порушень

Прокуратурою області, з урахуванням змін у законодавстві, організовано перевірку стану забезпечення режимних вимог в установах виконання покарань та попереднього ув’язнення в області. Одночасно, значну увагу приділено дотриманню прав осіб, які перебувають у місцях несвободи.

З’ясовано, що в цих установах не повною мірою забезпечено режим тримання затриманих, ув’язнених та засуджених, допускаються численні порушення закону при організації нагляду та контролю за їх поведінкою.

Встановлені випадки безпідставного застосування дисциплінарних стягнень, у тому числі ізолювання в дисциплінарних приміщеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неповнолітні побили співробітника чернігівського СІЗО і відібрали ключі, щоб утекти

Поширеного характеру набули порушення режимних вимог щодо роздільного тримання різних категорій в’язнів, надходження та використання ними заборонених предметів, неналежного контролю за поведінкою ув’язнених і засуджених у місцях несвободи, що зумовлює достатньо високу кількість фактів порушень порядку та умов тримання.

Допускаються грубі порушення при формуванні документів при підготовці відповідних подань до суду для застосування умовно-дострокового звільнення засуджених, заміни невідбутої частини покарання більш м’якими.

За результатами перевірки з метою вжиття відповідних заходів до усунення порушень внесено документи реагування, які наразі перебувають на розгляді.

Усунення порушень законодавства в установах пенітенціарної системи  контролюється прокуратурою області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button