Суспільство

У Варві розпочав роботу волонтерський пункт

Нещодавно варвинський волонтерський актив збирався у одній із затишних світлиць районної ради ветеранів з приємної нагоди – відтепер тут діє їх стаціонарний пункт, а старші колеги по громадській діяльності охоче прихистили у своєму приміщенні тих, хто за роки війни на сході України здійснили десятки гуманітарних виїздів до наших воїнів, гуртують і особистим прикладом надихають земляків на добрі справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські волонтери відвідали дитячий будинок у Прилуках

– Ми давно мріяли про свій куточок, де можна було б зустріти хлопців з ротацій чи у відпустках, куди могли б звертатися жителі району, які можуть і хочуть допомогти у зборі благодійної допомоги, – розповідає координаторка групи Яна Борщ. – За роки такої роботи назбиралося чимало пам`ятних світлин, прапорів із бойових підрозділів, котрим найкраще місце – саме у такому пункті гуртування небайдужих. Зрештою, навіть наші невеличкі наради перед поїздками досі ми проводили просто у “бусі”. Теплий куточок потрібен і для збору продуктових передач.

У перспективі хотілось би організувати і такий собі банк речей, куди кожен може принести одяг, взуття тощо, у яких вже не має потреби, а от людина у скруті – взяти потрібну річ, розповідають волонтери.

Перша зустріч у волонтерському пункті за чашкою гарячого чаю була теплою і приязною. Віктор Борсук, Олексій Балаба, Валерій Чаленко – колишні воїни, хто в Афгані, хто – в АТО, і волонтери за покликанням, згадували поїздки, спілкування з воїнами і постійними помічниками тут, на мирній землі, кумедні й ризиковані ситуації. Обговорювали подальші плани. Кожен зможе поповнити колекцію світлин і прапорів власними “експонатами”. А надалі тут чекають тих, кому потрібна волонтерська підтримка, і небайдужих варвинців, спроможних допомогти.

Отож, адреса волонтерського пункту: приміщення районної ради ветеранів, другий поверх гуртожитку у центрі Варви по вул. Шевченка.

Джерело: Слово Варвинщини

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button