Суспільство

У Варвинській громаді відкрито службу консультування для постраждалих від домашнього насильства

29 грудня у Варвинській громаді відбулося офіційне відкриття спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (консультативна служба).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя громад: у Мені запрацювала «Кімната довіри»

Кошти на капітальний ремонт та оснащення приміщень меблями та технікою були отримані за рахунок субвенції з державного бюджету.

Консультативна служба функціонуватиме як структурний підрозділ Комунального закладу «Варвинський центр соціальних служб» Варвинської селищної ради і представляє собою облаштовану кімнату, де постраждалі особи можуть отримати психологічну, соціальну та правову допомогу від кваліфікованих спеціалістів. У штаті працюватимуть психологи та фахівці із соціальної роботи. Створена служба надаватиме разові або періодичні консультації постраждалим особам щодо заходів реагування на випадки домашнього насильства або насильства за ознакою статі. У разі потреби, направлятиме постраждалу особу до відповідних профільних установ, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button