Суспільство

У Варвинському районі вакцинують тварин і птицю від інфекційних захворювань

Спеціалісти Варвинської районної державної лікарні ветеринарної медицини активно виконують План протиепізоотичних заходів із профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на території району. Нині, зокрема, в господарствах населення проводяться щеплення від сказу котам і собакам, а птиця вакцинується від хвороби Ньюкасла. У процесі роботи фахівці здійснюють клінічний огляд тварин і надають рекомендації та роз’яснення їхнім власникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диких тварин Чернігівщини «нагодували» вакциною проти сказу

Усього ветеринарні лікарі від початку року вакцинували від сибірки 1780 голів ВРХ, 784 голови дрібної рогатої худоби та 50 коней, а від класичної чуми – 22 639 голів свиней, зроблені щеплення від хвороби Ньюкасла птиці (вакциновано 65 896 голів). А вакцину від сказу отримали 4118 собак і 4413 котів.

Також проведені дослідження на бруцельоз, лейкоз і туберкульоз великої рогатої худоби (загалом понад 6680 досліджень).

Варто зазначити, що завдяки щоденній праці ветеринарних спеціалістів Варвинський район тривалий час залишається благополучним щодо інфекційних хвороб тварин і птиці. Зокрема, на його території більше ніж 10 років не зафіксовано жодного випадку сказу серед диких і домашніх тварин.

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button