Суспільство

У Верховній Раді розробили законопроект, спрямований на боротьбу з коронавірусом

*Актуально

Україна на межі паніки – перший випадок захворювання на коронавірус китайського походження вже виявлено в Чернівцях. Люди нажахані та налякані – і ситуація в Нових Санжарах, коли автобуси з евакуйованими закидали камінням, та й самих Чернівцях, коли люди пікетували будинок ураженого, цьому явно не сприяє.

Не секрет, що вперше за роки незалежності наша країна опинилася на межі тотальної всесвітньої епідемії. Відтак і звучать одвічні питання: хто винен та що робити?

Наш земляк, народний депутат Сергій Гривко разом із командою, розробили законопроект «Про режим обсервації та інші спеціальні заходи при епідеміях та пандеміях для захисту здоров’я населення України». Це пропозиція комплексу заходів на основі світових дій по боротьбі з вірусами.

Основні акценти: робота з оперативною інформацією по вірусу, його симптомами, виявленню та лікуванню;

дії необхідні для запобігання поширення вірусу;

інформаційне забезпечення громадян України.

Звісно, Гривко та його команда не медики і в ситуації з пандемією ніколи не були. Проте в коментарі народний депутат зазначив, що направив власні напрацювання до Міністерства охорони здоров’я України.

89158506_703211496881022_2472460080709107712_n

«Щоб вони доопрацювали або опрацювали зазначений проект і при необхідності подали до Верховної Ради України. А можливо розробили зовсім інший на основі зазначених пропозицій», — зауважив Сергій Гривко.

Залишається сподіватися, що це буде зроблено у найкоротші терміни – адже COVID-19 уже у нас.

Тим часом, кількість загиблих від коронавірусу COVID-19 в Китаї досягла 2 981 осіб, повідомляє Комітет з охорони здоров’я КНР.

Число заражених – 80 270 осіб, а вилікувалися — 49 856 осіб.

Число заражених COVID-19 на ранок 4 березня в світі зросла до 93 168 осіб, про це свідчать дані Worldometers. Померли вже 3 203 особи. Одужали 50 973 особи.

За даними світової преси, коронавірус охопив уже 80 країн і територій. Перші випадки зараження коронавірусів виявили в Україні, Португалії, Тунісі, Марокко, Латвії, Андоррі, Йорданії та Сенегалі.

Ще статті по темі

Back to top button