Суспільство

У Вертіївки є Герб та прапор

Вертіївська громада офіційно має герб та прапор. За таке рішення на позачерговій сесії Вертіївської сільської ради проголосували депутати.

Створення герба та прапора громади передбачено Програмою розвитку культури на території Вертіївської сільської ради на 2016-2017 роки. Безпосередньо над геральдичними символами працювали начальник відділу культури і туризму ОТГ М. Ярмоленко, директор музею М. Вертюк, громадський діяч, член спілки краєзнавців України М. Череп.

Консультації щодо створення герба та прапора з урахуванням рекомендацій та побажань надав Олександр Лісниченко, член Українського геральдичного товариства.

Отже, герб села Вертіївки являє собою геральдичний щит, у синьому полі якого золота фортечна брама з баштою з прапорцем на шпилі. Над нею два перехрещені срібні пірначі, над якими семипроменева срібна зірка.

2017_07_30otg.cn_vertiivka_01-1

Прапор—квадратне полотнище синього кольору, на якому два перехрещені білі пірначі, над якими семипроменева біла зірка. У чотирьох кутах полотнища жовті дубові гілки з жолудями.

2017_07_30otg.cn_vertiivka_02

Джерело: Вертіївська громада

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button