Суспільство

У вишах журналістів готуватимуть до роботи в небезпечних умовах

Міжвідомча робоча група за участі представників МОН розробить Типову навчальну програму для майбутніх журналістів, що враховуватиме обов’язкову підготовку до роботи у небезпечних умовах.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

«Українська реальність диктує нові вимоги до підготовки багатьох спеціалістів і журналістів зокрема. Робота представників ЗМІ нерозривно пов’язана із найбільш вагомими суспільними подіями, які часто бувають небезпечними, тож молодий спеціаліст має бути готовий до викликів своєї професії, вміти піклуватися про своє життя та безпеку в будь-яких ситуаціях», – зазначив Перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.

До робочої групи увійдуть представники Міністерства освіти і науки України, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства оборони України та Міністерства інформаційної політики України.

До навчальних планів мають додати спеціальні дисципліни, які будуть орієнтовані на забезпечення власної безпеки журналістів під час масових громадських акцій, в умовах бойових дій, техногенних катастроф тощо.

Учасники наради запропонували впровадити відповідні зміни не лише у Типовий навчальний план, а й додати їх до нового держстандарту 061 «Журналістика», що розробляється зараз. Зокрема, уміння убезпечувати себе під час масових громадських акцій, бойових дій, катастроф тощо пропонують додати як обов’язкову компетентність, якою має володіти бакалавр та магістр журналістики.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button