Суспільство

У Ялівщині хочуть прибрати близько 3 тисяч аварійних дерев (Фото)

Триває впорядкування території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». Так, на сьогодні необхідно видалити близько двох тисяч сухостійних дерев та майже тисячу повалених.

Такі висновки зроблені за підсумками обстеження парку у січні-лютому цього року, яке провела профільна комісія у складі представників комунального закладу  «РЛП “Ялівщина”», Державної екологічної інспекції в області, Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради та комунального підприємства «Зеленбуд» Чернігівської міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бомбосховища Чернігова непридатні для захисту людей

Комісія визначила та помітила сухі аварійні дерева, що потребують видалення, а також повалені одиниці. Причина загибелі соснових насаджень – нашестя короїдів та природні стихії. Складені відповідні акти. Наразі Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради займається підготовкою дозвільних документів на видалення дерев для комунального закладу «РЛП “Ялівщина”». Одразу після цього будуть розпочаті роботи з їх ліквідації. Адже такі ділянки є небезпечними, особливо в місцях прогулянок відвідувачів парку і біля доріжок.

Про початок робіт громадськість буде повідомлено окремо. При цьому всі охочі зможуть спостерігати за роботами з видалення дерев, що мають здійснюватися відповідно до спеціальних вимог.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Департаменту екології
та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button