Суспільство

Бомбосховища Чернігова непридатні для захисту людей

На засіданні Погоджувальної ради в міськраді обговорили питання підготовки міста до протидії військовій загрозі.

Про це повідомляється на сайті ради.

Перше – про кількість і якість бомбосховищ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза нападу: на Чернігівщині скликають позачергову сесію облради

— Ми планово займаємося цим питанням. Для розуміння, доктринально з радянських часів ці бомбосховища планувалися в тій кількості, щоб розмістити тільки працівників критичної інфраструктури. І вони не є орієнтованими на розміщення там населення. Загально в нас 101 бомбосховище, максимальною місткістю приблизно 19,5 тис. осіб. Сховищ, які належать саме до комунальної власності міста та які розташовані на комунальних підприємствах, – 16. У деяких треба проводити ремонтні роботи, а деякі на сьогодні в зразковому стані. Проведення ремонтних робіт (оскільки це пов’язано з витратою бюджетних коштів) потребує проєкту. Планово ми робимо аудит і цим займаємося. Але я скажу відверто: якщо розглядати ризики військового вторгнення, реальна роль і функція бомбосховищ – на жаль, це не вирішення всіх питань, пов’язаних із загрозами для людей, – прокоментував Владислав Атрошенко.

Щодо сприяння територіальній обороні: за пропозицією депутата, яку підтримав і міський голова, ухвалене рішення в найближчі дні провести закрите засідання міської ради, на яке запросити і командира цього батальйону. Таким чином депутати зможуть отримати інформацію, необхідну їм як при ухваленні рішень, так і при спілкуванні з чернігівцями у своїх округах.

Щодо фінансової підтримки підрозділу тероборони, то міський голова також зазначив, що співпраця є, і в тих обсягах, у яких комбат і комбриг сформували заявки, фінансування містом надається.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button