Суспільство

У жителя Прилук арештували будинок за борг по аліментам

Арешт нерухомості – один з примусових заходів, які застосовують державні виконавці до боржників по аліментах. Цей важіль впливу часто спрацьовує одразу, проте існують випадки, коли тільки через роки неплатники відчувають його тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 750 тисяч гривень за 10 років очікування: як чернігівця змусили сплатити аліменти

Так трапилося на Чернігівщині, де будинок мешканця Прилук тривалий час був арештований в межах суми аліментної заборгованості, яка склала понад 100 тисяч гривень. За час несплати дитячих коштів фахівці Прилуцького відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) арештували й кошти громадянина, обмежили його у низці прав, а також за довготривале ігнорування дитини нарахували штраф у розмірі 30 тисяч гривень.

Зазначені примусові заходи створили небажанні наслідки чоловіку, але саме арешт нерухомості остаточно вплинув на батька, адже той в певний момент не зміг самовільно розпорядитися будинком. Саме це стало рішучою мотивацію у питанні погашення заборгованості – неплатник перерахував на користь сина 130 тисяч аліментного боргу.

ПівнічноСхідне міжрегіональне управління Міністерства юстиції

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button